Fotograferen vergt moed en geduld. Het is een avontuur, te komen op plekken waar je nog nooit bent geweest, mensen te ontmoeten die je nooit hebt gezien. Ieder moment opnieuw kiezen. Kijken in beelden. Een indringend portret, een actueel verhaal, een stukje van de werkelijkheid.

Als kind merkte ik al dat ik anders keek naar de wereld om me heen. Intenser. De kleinste details vielen me op. En nog steeds. Ik ben ervan overtuigd dat in elke situatie iets bijzonders valt te ontdekken. Die verrassing in het alledaagse leg ik vast met mijn camera. Ik help je om jouw boodschap te vertalen naar je publiek. Of het nu gaat om een nieuwsverslag, een pakkend portret of visuele content voor je sociale media of website.

In 1996 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sindsdien werk ik als freelance fotograaf voor kranten, bedrijven en particulieren, zoals De Limburger, Hollandse Hoogte, Algemeen Dagblad, Financieel Dagblad, APG, Beeldredaktie, Gemeente Beek, Radar en Schooljournaal. Daarnaast ben ik gastdocent kunst- en cultuureducatie bij De Domijnen in Sittard, geef ik rondleidingen in dit museum en denk ik mee in creatieve oplossingen. Ook ben ik lid van de culturele werkgroep Gemeente Beek.

Wat ik doe?

Reportages/fotojournalistiek

Snel leveren, creatief zijn in het moment en met weinig middelen iets krachtigs neerzetten. Ik werk voor verschillende regionale en landelijke kranten. Daarnaast verzorg ik voor diverse bedrijven journalistieke content voor website, magazines en sociale media.

Portretten en familieshoots

Een authentiek portret dat bijdraagt aan jouw personal brandig of een spontane familiefoto in de buitenlucht. Zakelijk, natuurlijk, kunstzinnig, persoonlijk, indringend… Samen met het model zoek ik naar datgene wat hij of zij wil uitstralen. In een ongedwongen sfeer leg ik mensen vast zoals ze zijn. 

Workshop fotografie

Wil jij leren intenser te kijken naar de wereld om je heen? Ik geef workshops en cursussen fotografie. Individueel, in groepsverband of in company. Bel me gerust om de mogelijkheden van een cursus op maat te bespreken.

Vrij werk

In mijn vrij werk kan ik mijn onderzoekende karakter de vrije loop laten gaan. Ik maak foto’s en schilderijen die onder andere te koop zijn bij Kunstproeven Pop-up Art Gallerie in Maastricht en museumshop De Domijnen in Sittard. In juni 2020 verscheen mijn eerste boek De Geheimen van de Piepert. De bijbehorende foto-expositie was te zien in Museum Valkenburg.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten? Neem gerust contact op via info@annemiekmommers.nl
Ik zie je!